dåliga skämt

"gissa vad motsatsen till badflicka är?
jo..badkar"


"där uppe där det är tänt där har jag släkt"

"vad är smör på franska?
-smörgås"

Kan du bra engelska då har jag en rebus för dig

A*******docktor was ******* to operate för *******

ledtråd, det är samma 7bukstaver i varje ord...man kan säga nästan att det är samma ord fast man kan läsa det anorlunda och få en annan betydelse.



Jiiipppiii=)

Niii fattar inte hur glad jag är, jag vill bara hoppa och kan inte slutta le hela tiden med den bredaste leende som finns. Folk som såg mig på stan idag måste ha undrat verkligen om jag är frisk eller nykter=)Det var som på mitt bröllop efter så många leenden så fick man till slut ont i käken, så är det nästan idag också.
Ok jag kanske ska börja från början=)
Som ni säkert märkte så har jag haft litte blogg uppehåll, eller som jag kallar det"blogg fasta=)"
Det var nämligen så att jag ville inte fylla mitt huvud med nått annat än det jag var tvungen att göra.
Idag..Har klarat mitt teoriprov inför körkortet!!!!!!Sååå underbart..så skönt det känns.
Jag trodde nästan inte att jag skulle göra det för att jag har knappt pluggat serjöst  inför det först igår och idag.
Men nu är det ett steg närmare körkortet, nu blir man peppad att gå hela vägen ändå.
De hade lite problem med mitt efternamn, eftersom i mitt ryska pass har jag fortfarande ett ryskt efternamn medans i alla svenska handlingar är jag en Jakobsson, så jag var tvungen att springa till skatteverket och dra ut personbevis så att de på vägverket skulle kunna godkänna mig. Till slut blev min underskrift  med ett svensk efternamn.
Ja massa krångel som en svensk inte behöver tänka på.
Huvudsaken att jag fick göra de och fick GODKÄNT!!!!
Det finns så mycket att skriva om, t.ex igår var mitt sista arbetspass på mitt gamla jobb. Jag fick en armbands klocka med två tider, en med svesk tid och en med ryskt. Det är nästan som i filmerna, man ger klockor som avskedspresent när man slutar jobbet eller när man har jobbat länge på ett jobb och kanske förtjänar en uppmuntran=)
Vi har inte packat nått i lägenheten och vi flyttar om två dagar..PAANIK!! borde väl inte sitta här nu.

kultur natta!!!

Det blev en jätte sen men mycket trävlig kväll igår. Därför sov man längre idag, vilket framkallade huvudvärket, tröttheten och slöheten.
Men jag är nöjd med gårdagens kväll, det blev bättre än jag hade förväntat mig, det kom mycket folk. Nästan 15 pers, vi rymdes knappt i vårt vardags rum. Här kommer lite bilder från kvällen.

Idag åkte jag Johanna och Evve på stan och shoppade, det var såå mycket folk vart man än gick, man var nästan tvungen att hålla i varandra för att inte tappa varandra i folk skaran. Det är kultur natta här i Umeå, dvs olika kulturevanemang hela dagen från morgon till sent på natten. Jag har aldrig vart på det tidigare så i år är det första gången för mig. Mycket folk, musik m.m, kul men tröttsamt och stressande.
Nyss bjöd jag mina föräldrar (som kom hit idag) på laxsoppa som blev faktiskt ganska god,snart ska vi åka till stan igen och kolla på Angelinn som ska gå på catwalk ikväll.
Nu blir jag som alla andra och visar vad jag har köppt idag.=)en kjol, lång t-shirt, scarf, två par örhengen och en lång hals smycke.

Förrästen har Tobias klippt sig och för första gången var inte jag där, jag fick en chock när han kom hem...


utflyttnings fest=)

Nu har vi handlat MYcket smaskens..massor av chips och godis.
Snart ska vi på ungdomsamlingen och SEN är det utflyttnings fest hemma hos oss=)(eller... ja...fest och fest..)
Kul, har aldrig arrangerat nått sådant, vi få se hur det här bli=)sent kommer det att bli iallafall.
Men nu måste jag göra mig fin=)

vad är min blogg värd?

Se och häpna vad min blogg är värd...hur de räknar ut det, ingen aning, men sååå mycket trodde jag verkligen inte att den var värd=)
"Din blogg är värderad till:

gå in på Bloggvarde.se och se vad din blogg är värd=)


Har just kommit från jobbet till städat hem och lagad mat=)mums, har jobbat som en tok de senaste dagarna har knappt vart hemma, har inte suttit vid dator på TRe hela dagar..jag få nästan abstinens=)trodde aldrig att jag skulle bli en sådan dator människa.
Idag har vi sålt våran dubbel säng...så nu få man ligga på golvet.

Jag är sååå glad idag...
Våran bil har Äntligen gått igenom besiktningen..tredje gången gillt som det sägs=)
Sen har jag fått all min semester lön för hela åren=)
Solen skiner och det känns lite varmare ute
Imorgon är min sista dag pass på jobbet(sen har jag bara 2 kvällar kvar)
Att Tobias har Äntligen tvättat=)(första gången på mååånader)

Det finns alltid något att vara glad och tacksam för, det finns så mycket man kan vara glad och tacksam för.


....

I helgen var pappsing här, det var kul att träffa honom, det blir så sällan när man bor så långt ifrån varandra.
I helgen var min sista arbets helg...inga fler arbete på helgerna på minst över ett år. Såå grymt skönt, nu kanske kan jag leva igen=)
Nu har jag bara 6 arbetsdagar kvar=)
Idag ska svärfar komma och tar första flyttlaset ....
Ikväll ska vi ha grillning med våran sellgrupp, lite som avsled för oss=)tills nu har det vart strålande sol men nu ser jag att det snöar, Igen..rena rama april väder så här i mitten av maj. Hur kul är det?nu vill man bara sitta hemma och kurra in sig under täcket. OM det vore så väl...ska åka och handla och sen på min sista massage=/
Såå mycket det är kvar att packa, fast man har packat 7 lådor nu så känns det fortfarande som man har knappt börjat än.


hemsk

Imorse efter jobbet när jag stog på vasaplan och väntade på bussen, Dorrits bror kom fram till mig. Han gav mig en Metro tidning, tyckte jag skulle läsa nått "äckligt" som han sa. Som alla jag känner kanske vet att jag försöker undvika att läsa tidningar och se på nyheter för att det finns aldrig bra nyheter att läsa eller se om, allting är bara mörkt och jobbigt. (fast på jobbet har det nästan vart oundvikligt att läsa i tidningen, vet inte om det är bra eller dåligt).
Tillbaka till dagens Metro tidningen...Tro det eller ej det fanns nått serjöst att läsa där idag.
Det var en artikel om första svenska kvinnan som har blivit såld till sex slaveri.
Så hemskt, jag kan inte förstå människor som gör nått sånt, hur mår de egentligen efteråt,hur kan man leka och bestämma över ens liv så där? Det ända svar jag hittar är att de kan inte vara klar i huvudet eller nått.

Idag är jag ledig, har vart precis på massagen, är verkligen nått jag behövde och har saknat, sååå ont men skönt det var. Jag kommer sakna den verkligen sen, för på måndag är min sista massage=(
Ute skiner solen men skenet bedrar..det är jätte kallt och blåsigt. Det snöade lite idag också fast den försvan direkt...helt otroligt snö i maj. Läste på jobbet i VF tidningen om att det kom flera cm snö i en by som hetter Bäsksele(inte långt från Vilhelmina)

Jag måste säga, vad duktig jag blivit på att skriva i bloggen det trodde jag aldrig. Jag som tänkte sluta skriva flera gånger och skriva bara när vi är i Ryssalnd=)


restaurang

Ikväll ska jag med mina arbetskamrater gå ut och äta på en  jätte dyr, fin restaurang, min favorit"Garaget".
Det ska bli som avskedskallas för mig, ser fram emot det..vi ska klä oss fint. Kul att se varandra i andra kläder än bara i arbetskläder.
Men  det är först klockan 18, innan dess måste jag hinna packa mer och göra en del ärenden=)
Ska försöka att inte fastna framför dator vilket blir så lätt...


skräp

Tänk va mycket man samlar på sig..
Bara böcker är jag redan uppe i tredje banan låda....
att man kan bli sååå trött av att packa
Förstår inte de som gillar att packa, flytta osv...nja ...inte kul alls..jag skulle gärna anlitat någon som skulle gjort all jobb...men vem kan man lita på så pass bra?det är nog bara jag som kan hjälpa mig själv..tyvär...
Snart ska jag på jobbet igen..
Min chef har fortfarande inte hittat någon som ska jobba efter mig, blir orolig att jag inte få sluta...det är bara två veckor kvar....alla tankar flytter samman så jag ska nog sluta skriva nu

Det är kallt här i Umeå..men solen skiner ändå och det är huvudsaken=)

blondinbella

Har jobbat natt,gick bra fick sova ändå.

Kollade sveriges mest bloggade personens blogg"blondinbella"
tänk va mycket man kan känna pengar på...att man ens kan känna pengar på det är ju helt sjukt....
resten struntar jag ens att komentera

det blir väl lite packning i dag också...

gulligt


snyft

image86

"spjutets härskare"

Jag och Tobias har precis kollat på en lång spännande film, baserad på en sann berättelse och jag snyftar än...så hemsk och sorlig...men helt klart skulle vilja rekomendera att se den...
Filmen handlar om en grupp kristna missionärer som beger sig ut i Ecuadors djungler för att hitta den våldsamma stammen Waodani. På grund av ett missförstånd,språk brist, rädsla misstas missionärer för kanibaler dödas de av stammen. Långt senare släktnigar dessa missionärer som blivit döda av stammen söker upp Waodandi folket, mötet mellan de två världarna få oanade konsekvenser som förändrar allas liv....

Starkt att kunna förlåta de som har brutalt dödat ens föräldrar...att inte ge igen...att visa Guds kärlek.
 ofra sina nära och kära för att rädda en hel folk stamm?

Nej det blev inte så mycket gjort idag ändå=/

  


utlovade korten och lite annat...

här är lilla glada Amanda
Uppsalai Uppsala i parken när vi njöt av solen hörde vi plötsligt ett brak..det var en trädgren som bara gick av , av ingen anledning, stackars de som satt just där, ingen blev skadat tack och lov men deras grejer hamnade inder trädet=/
och min nya frisyr
mina nya solglasögon för i år(för mig brukar inte de ens räcka sommaren ut innan de går sönder,få se om dem här håller sig bättre=))äsh nu krånglar bloggen..så det gick inte att infoga bilden, då få det bli utan.


tillbaka till umeå

Tillbaka till vardagen, kom med tåget imorse...(blev inte så mycket sömn på tåget direkt, det var antingen varmt eller kallt och trångt)så jag har sovit tills nu vilket jag skulle aldrig har gjort för nu är jag sååå svag och slö..känner knappt min kropp...som om man har blivt drogat med nått...hur ska man hinna packa nått idag?hur ska man orka göra nått vettigt?hur ska man få kraft att komma på jorden igen.
Den här vecka som var, har vart underbar...fick rå om jennelie och barnen,fick vara med min kära vän Elsa och jag saknar henne redan...det var rena rama semester..vi har varit ute i solen från morgon till kväll hela helgen och det har vart VARMA dagar,man bytte kläder flera gånger per dag. JAg har blivit brun som aldrig förr och har klippt mig kort för en gångs skull,kul att förnya sig, fast jag saknar långa håret, men det växer väl ut. Om det ska fortsätta vara så varmt hela sommaren så är det skönt med kortare hår. Fast egentligen blev jag inte såå jätte nöjd med klippningen, hon som klippte mig förstog så dålig svenska, och lysnade inte när man sa hur man ville ha det,det enda hon sa hela tiden är "Ge mig fria händer, du kommer att bli nöjd, jag ska göra dig snygg"osv. Vilket ledde till;
jag ville ha uppklipt snelugg det blev en rakt av...ville ha uppklipt (kortare bak och längre fram på sidorna)hon bara klippt upp och med olika på längder på sidorna och på vissa ställen bleb det bara rakt av istället för uppklippt....jag var arg..men men vad gör man?två timmar för detta?det var ju tur att det var billigt...jag ska försöka lägga upp bild senare, när jag orkar. 
Uppsala är jätte fint stad upptäckte jag, speciellt den här årstiden, all grönska, alla blommor...varför ska man bo så långt ifrån varandra?varför är det så långa avstånder här i Sverige?
Nej nu ska jag väl försöka ta mig i kragen och göra nått vettigt av det som är kvar av dagen.Skönt att jag tog ledigt från jobbet idag också...första natten i min egen säng på två veckor, och i veckan jobbar jag också natt=/

inför resan

Får man vara glad när den som står en nära är sjuk?det är svårt att vara glad.......


Har kommit från jobbet just, det har vart en jobbig natt med nästan ingen sömn alls.
Nu ska jag äta frukost och packa, för ikväll åker jag natt tåg söder över, börjar med att hälsa på syrran och mina syskorn barn, så underbart och avslutar med att hälsa på min underbara kompis Elsa. Det ska bli skönt och kul att göra nått utöver vardagen, komma bort lite. Det betyder att jag kanske inte kommer att skriva här på en vecka eller så.

Idag är inte lika varm och soligt som det har vart de senaste dagarna men träden har börjat på få grönska på sig.

citat

Har hittat några citat som jag skrev ned när jag gick på bibelskola.
Tyvär kommer inte ihåg nu vart jag hade tagit de ifrån, för det stog inget under, men jag kan har knappast skrivit själv så kloka ord=)
"Gud jobbar med människor när de befiner sig ute i öknen. När allt annat har gått förlorad kan man urskilja hans svaga röst susa genom ökenlandskapet. Var inte rädda för lidande. Lidande och prövningar kommer att komma men de är inget annat än tillfälle för dig att visa din lydnad och förtröstan på Gud. Bli stilla och besinna att han är den Gud som älskar dig och kommer att ta hand om dig. Han har kontroll över ditt liv. T tid och lyssna in hans röst och lär dig Hans vägar."
"Lita på att syret finns där när du vaknar, att stolen som du sätter dig på bär dig, så är det också med Gud lita på Honom fast Han inte syns."
"Idag är den enda dag du har, gårdagen är förbi och morgon dagen har du inte sett än."
"Jämföra glädjen med lyckan är som att jämföra glödlampa med solen."

"Livet är ingen kapplöpning, utan en slags prickskjutning; det gäller inte att hinna först i mål utan att hitta själva målet. "

"De tårar som aldrig släpps fram lägger sig utanpå hjärtat, som men tiden förvandlas, förlamas, liksom kalken täpper igen tvättmaskinet och gör så att den sluttar fungera."

firande

jag var och jobbade igår när alla andra firade maj brasa eller vad det nu är man firar, har inte förståt det än.
Det var mycket livat och mycke festande där jag jobbar, så  halva natten låg jag och hörde massa smällar och att alla skrek"Gott nytt år"
tänk vad spriten kan göra med en, man gör ju bara bort sig. Och mår urselt dagen efter.

Kashmar!!!

Kaos!!!Полный кашмар, просто ужас.
det är vad det är i mitt hem idag och förmodlingen kommer att vara hela maj månad.
Har redan börjat packetera i banan lådor. Jag vet att jag är kanske lite tidig men om man har så lite  tid så är det bäst att börja i god tid. Hela nästa vecka åker jag ju bort så där är en vecka borta.Näst sista vecka har jag en del saker att fixa.Förutom det ska jag jobba hel tid och mycket fix med Tobias visum till Ryssland som verka vara hur krånglit som helst och ingen vet nått egentligen, man skickas bara runt från myndighet till myndighet och alla säger olika saker. Ibland känns allt så omöjligt.
Det är så svårt att hålla humöret uppe och ha tålamod. (Tur att det är rena rama sommar ute, solen skiner varje dag, det är varm och skönt och hjälper mig att överleva dag för dag).Om inte tänka på hur mycket det kostar att översätta alla papper man ska ha med sig och alla notarius stämplar. Urs ,nej nu vill jag försöka släppa det åtminstonne i helgen.

Tänkte först gå igenom mina gamla lådor idag och vara så duktig och sortera bort massa gammla onödiga papper=)men lättare sagt än gjort, jag fattar inte varför det ska vara så svårt att kasta saker som man egentligen inte behöver. Jag vill ju spara på ALLT! Det visade sig att jag var inte redo och mogen för det alls som jag trodde jag var. Såå mycket papper som man har samlat på sig under gymnasie och universitets tiden om inte prata om alla dessa böcker, nästan fyra lådor bara med det.
Kollade igenom min dagboks låda, eller rättare sagt "Ryssland låda"...vilken nostalgi det var. Alla skol skriv block, ser ut som man var duktig i skolan på den tiden men nu kommer man inte ihåg nått av det. Tobias jämförde det jag läste i Ryssland, fysik, kimi, geometri, algebra i 7,8,9 det läser man här i tvåan, trean på gymnasiet.
Det är som att läsa om en helt främmande människa, så mycket man har förändrats. Det är så intressant att ha kvar allt. Hittade också massor av recept både ryska och när jag gick gymnasiet, blev såå sugen på att laga nått gott.
En annan sak som jag märkte är att jag har böcker på typ 6 olika språk. Snacka om att samla på sig.

Så mycket man ska tänka på när man packar; vad man ska arkivera och vad man ska ta med sig till Ryssland.

Tobias har åkt till fjällen idag när han kommer tillbaka då åker jag bort en vecka,  vi kommer inte att träffas på över en vecka, det känns konstigt=(
Nej nu ska jag väl få i mig nå mat...

RSS 2.0