Bengt Johansson konsert

igår var vi på Bengt Johanssons konsert som var nästan 2 timmar lång,vilken skön gubbe=)han kan tydligen rocka loss =)här är en bild på det, tog med mobil kamera därför blev det så dålig bild.
och en bild på vilka fula inträde stämplar vi fick, som går knapt att få bort
Idag är första dagen utan sol på två veckor, känns konstigt, snart ska vi till Ersboda på "fest gudtjänst" som det heter=)

vår bilder=)

kolla vilka fina blommor jag har utanför mitt köks fönster:

sen har jag invigt första gången för i år min moped,visst är det söt=)
nu slipper jag dessa bussar,väntan,förseningar och så blir det mycket billigare=D

Räknigar=(pengar

Nu har jag betalat alla räkningar..har aldrig fått så mycket räkningar som den här månaden. det känns som alla räkningar som kan  komma på kom just på samma månad=(Varför finns pengar egentligen?Det är bara massa bekymmer med dem. Det vore så skönt så mycket enklare utan dem. Jag kommer ihåg tiden som jag nästan höll på att glömma, då man kanske hade 100 kronor och tyckte att man var såå rik, jag kommer ihåg mina första 600(då mennar jag dem jag tjänade alldeles själv) kroner, jag kunde knappt tro att man hade så mycket pengar.Nu tycker man att 6000 kronor är för lite, räcker knappt till hyra och mat.
 När man inte hade tillgång till pengar då tänkte man inte så mycket på vad man skulle vilja köpa, man kunde gå i affärerna och vilja ha saker men tanken gick alldrig längre än att bara titta på. Man var alldrig ens frästad. Man var nöjd med det man hade. Nu kan jag sakna den tiden, för nu när man har tillgång till pengar då blir det så lätt att man gör två saker(i mitt fal)
1. att man sparar varendra krona och blir snål,vågar inte unna sig något för att man tänker på att det kan komma tid då man verkligen behöver dem och då ska man ha nått i bagaget=)
2. att man köpper massor eller blir frestad att köpa bara för att det är billigt och är på rea..som man egentligen kanske inte vill ha. När man köper nått vill man spara på det så länge som möjligt....
För bara 1 år sen kunde jag knappt prata med någon om pengar och sånt...

Jag undrar varför svenskar har så svårt att prata om pengar, (jag kanske dra alla över en kam nu,förlåt för det, jag vet det finns ju de som inte ingår i den här gruppen=))ställer man fråga till någon om hur mycket den personen brukar tjäna eller hur mycket dens hyra ligger på, så antingen pratar man runt det, eller undviken själva sifran osv. Är det sååå känsligt?
På tal om nått annat:
Vi har haft sommar väder hela veckan, man blir ju bortskämt. Nu har mina blommor börjar också på komma fram=)
En annan tanke eller rättare sagt konstanterande är att livet är verkligen är som berg och dal bana. Ena dag är bra en annan är mindre bra.
En fråga som jag vill slänga ur mig till internet världen är;
Hur kan man slippa tänka på alla bekymmer?innerste inne vet man att allt brukar ordna sig till slut men man oroar sig ju ändå, oftast i onödan, tar bara krafter från en.


Nyttig

Idag har jag;
suttitt i solen
gjort massa telefon ärenden
läst ut en bok
ätit nyttig, för en gång skull
gått i rask tempå
sprang i nästan 2 km=)
cyklat
man kan hinna mycket bara man tar sig tid och förtränger all trötthet,deppighet
Kanske inatt kommer jag kunna somna=/
Hoppas kan man alltid göra=)


saknad

En dag till utan dig
Inte längre eller kortare än igår
Nätter blir långa om man vet
Att livet har levts i onödan
Våren den glatt knackar på dörren
Men i själen är stormit, som vanligt
Du har levt i mitt hjärta, nästan hela mitt liv
Nästan hela mitt liv är du inte med mig
Du försvann som om du ens aldrig har funnits
Du försvann väldigt plötsligt
Och jag hann inte säga adjö



Framför dig jag står, min Räddare
Jag har gått halva vägen, är trött
Jag ber dig "Förlåt mig"
Att det tog sådan tid- jag gick vilse
Att Gud finns, jag sökte svaret
Bad till Gud
Visa mig var kan själen få ro

ängel...

Vinden susade förbi
En vit ängel kom
Här står han bakom min skyldra
Och är mycket tyst
Kan du säga, vad som helst
Kan du ge min vila
Säg om jag kan lyckan får
Önska mig
Ängel min jag är så trött
Från vandringen på livets väg
Från all jobb och all ansvar
Från olyckor och motgångar
Jag har syndat, fast vadå
Du vet ju det ändå
Gå tillbaka till himmelen
Och Adjö

Vinden susade förbi
En svart ängel kom
Ställde sig på andra sida
Och är också tyst.

ännu en härlig dag

JA, dagen kan bli bra härlig fast man jobbar en sådan solig,härlig, varm, sommrig dag=)
Jag lyckades övertala brukare som jag jobbar hos, att sitta ute i solen och vi åt till och med lunch i solen.
Underbart!!!
Sen efter jobbet hade vi personal mötet som drog ut på tiden som aldrig för, fick avboka mitt massage.
JAG SA UPP MIG från jobbet IDAG (eller rättare sagt tagit tjändteledigt för säkerhets skull ut i fall om jag inte skulle få ett annat jobb direkt när jag kommer från Ryssland)
Jag vet inte om jag luras, för jag tänker inte fortsätta jobba där om jag får ett annat jobb. Har lite dålig samvete, att man sviker de man jobbar med först och främst och jag kommer att sakna mina underbara arbets kompisar.
Det är så typiskt att man lär känna och får bra kontakt med gruppen precis innnan man ska lämna alla.=(lite vemodigt. Saknar redan min arbets grupp, den bästa arbets grupp jag någonsin har haft, ingen tjafs och sånt.
De andra kollegor gick igenom semester ledigheter idag och det var inte lätt kan jag säga. Även om man kände sig lite skyldig och hade dålig samvete men jag var så lycklig och glad också att jag slutar snart. Jag längtar!!!
Visst är jag tacksam för att jag ens haft jobb, som är tydligen sådan brist på här, vilket jag har svårt att hålla med om. Tycker det finns hur mycket jobb som helst bara man är inte kräsen.
Men det tär på psyket att jobba med sånt sort jobb(ta hand om människor hela tiden och knappt få nått tillbaka) i flera år.
Vemodigt känns också att flytta från våran lägenhet och övehuvudtaget från Sverige, det är så lungt och rent här.
Ja ja  det är ju ändå en hel månad kvar i lägenheten och 4 månader i Sverige, jag kan inte hjälpa det, man ororar sig ändå. Så mycket enklare för män som tror att flytta och städa ur en lägenhet går bara på ett par dagar....Om det vore så väl=/
Just det, idag höl vi på krocka....brrr mitt hjärta stannade nästan. Livet här på jorden kan ta slut så fort.
OJ hade inte tänkt skriva så mycket snart kommer det folk och vi ska ha lovsångs kväll, det ska bli skönt.


Skön dag

Ja dagen kan bli bra fast det är ingen sol ute=(
Tobias flög till Stockholm tidigt i morse, till intervju på PMU, den högsta chefen skulle vara där till och med, Hur man ska tolka det vet ej=/men hoppas nått bra.
Jag är ledig idag men fick ändå kliva upp tidigt, för en arbets kollega bjöd mig på spa. Jag kan bara säga ,det var värt en tidig morgon. Vi hade sååå underbart skönt. Vi simmade, relaxade=)bastade och allt som går att göra på ett spa,åt en god sallads buffe till lunch, tiden gick så fort. NU är man mör i kroppen men även om man är trött och känns som att man ska somna när som helst så är det en skön trötthet, inte den där jobbiga vanliga tröttheten som oftas är. Nu är man fräsh,pig, lite hännig och trött på samma gång. Hoppas att man inte få tränings värk i morgon, som jag brukar oftast få av lila minsta....
Sååå nyttig jag har vart idag. Så stolt man blir.

Tack!!!

Tack alla som läser mitt blogg och komenterar.
Man vill så gärna svara på era komentarer men jag vet inte var man ska skriva,i komentarer eller här(de som inte har egen blogg)
Idag skiner solen, fjärde dagen i rad...vilken lyx=)jag  har blivit brun=)ja brun, inte tomat röd och bränt som jag brukar bli. Jag har bara kunnat sitta typ 1 timme per dag=)vilket gjorde att jag inte brände mig.
I helgen har stora syster varit i Umeå, så underbart att träffa henne, även om det inte blev så mycket.
Jag har haft full fart hela veckan och inte hunnit skriva här. För första gången i mitt liv smakade jag tjäder, det var faktiskt mycket godare än jag hade förväntat mig.
hej svejs så länge=)

myndigheter...

Igår har jag suttit vid telefonen nästan hela dagen.
Det är så mycket som ska fixas, inför flyttet till sommaren, inför Rysslands resa.
Först var vi tvungna att fixa med våran bilförsäkringen här i Sverige, vi har gjort så att de skulle dra månadvis från oss med autogiro, men de kunde inte dra pengar från oss tydligen för att det var nått fel,så de hotade med att nästa gång skulle dras för hela året, sen visade sig att det var deras fel att det blev som det blev,och att de har egentligen ingen koll de som jobbar där. Myndigheter!!!
Nästan samtal var till mina tidigara arbetsplatser för att fixa arbetsintyg, jag hade ringt för nån månad sedan och fortfarande inte fått nått, då visade sig att de hade glömt bort det. Myndigheter!!!
Sen ringde jag till Ryssland ambasad för att jag få reda på om Tobias visum, ska inte gå in på det men de hade ingen koll där heller, fick inte ut så mycket av den samtalet.Myndigheter!!!
Sista viktigaste samtal jag skulle göra det är till MIgrationscentret i Moskva, paratade länge med en man där, han började först att hänvisa mig tillbaka till Ryska ambasaden , då blev jag ganska upprörd. Till slut fick jag veta en hel del hur vi ska till väga och han lungnade ned mig att det inte skulle bli så krångligt och om man har alla papper färdiga, alla översättningar och stämplar då skulle det inte ska vara nån problem, annat än att det skulle ta tid.
Så tiden finns knappt, vi måste börja NU!!!
Jag började att tänka på hur skönt det var när man var liten, inga bekymmer, allt fixades av någon..allt serverades på silver fattet som man brukar säga. Nu ska man fixa allt själv. Det är så jobbigt att vara vuxen.
Så jag skulle vilja säga till alla tonåringar att de ska njuta av sin tid medans de kan.
Sen på kvällen var vi på sellgruppen, det vart så mycket diskutioner om olika kyrkor och församlingar här i Sverige och mest om LivetsOrd. Jag blir så arg på alla som kritiserar Livets Ord, som bygger sin kritik oftast på skvaller och media. Blir så arg på att media har så stor inflytande på oss. Blir så arg på de som dömmer.
Kanske för att för mig personligen har Livets Ord betyd mycket i min kristna liv.
Varför vi kristna kan inte stödja varandra oavsätt vilken kyrka vi går i?Även om vi har lite olika syn på saker och ting.
För den viktigaste av allt är väl tro på Gud/Jesus. Personliga tron. Eller har jag missuppfattat allt?
Idag skiner solen.Entligen, nu ska jag ut och njuta.En ny dag, nya bekymmer=) 

mer tester...=)



Monica-You're definatly a Monica! Controll and Neat-freak, you keep everyone else in line! You may get on everyone's nerves, but you have them trying to be more like you! You're a leader not a follower! Thats why head cheff is right for you!!! You get to boss everyone else around and you enjoy it!!!





ur CHANDLER BING! ur a little geeky, but people love u... once they get to knoe u. ppl always will laugh at ur humour...eventually.

Den sida som jag gjorde dessa tester på, fanns 10 olika tester vilken karaktäv av i "Vänner" man har.
Gjorde egentligen tester för att Tobias påstod att jag var lik Phoebe
men änligt alla dessa tio tester så blev jag Monika 5 av dem, 2 Chandler, 1 Phoebe, 1 Roos och 1 Rachel=)

tester och mötet

Idag var jag och Tobias på mötet...det var så grymt bra, predikades om att vi ska våga vara "växthus"att låta plantorna växa, att det ska vara en bra klimat i våran växthus, mycket liknelser, att ibland är vi för rädda att ta i skiten. Eftersom jag älskar när det predikas i liknelser så talade det ännu starkare till mig.
Att vi ska våga vara mer radikala bland våra arbets/klass kamrater.
Sen har jag gjort några tester som jag har hittat (på skoj)
Boknörd eller ej?
"Lena du är 54%boknörd.Här står du nu med ena foten i den vanliga världen och andra foten i nördarnas territorium. Det är en balansakt utan dess like. Vilken dag som helst nu kan det tippa över. Hör du hur nördarna kallar på dig?Känner du lockelsen?Vågar du släppa taget?"

och Vänner testet=)


You are......MONICA!You are a very entertaining and hospitable friend. You are a little fussy when it comes to things being clean, but your friends still love to be around you becaue you are happy, and a great cook!
Take this quiz!


Ledig helg!!!

Nu var det flera dagar sen jag skrev sist.
I veckan har jag bara jobbat och suttit på bilskolan efter jobbet, kom hem och var jätte trött och så var det hela veckan förutom tisdag för då firade jag och Tobias våran 1års dag som gifta. Helt otroligt det har redan gått 1 år.
Vi myste, gjorde egentligen inte så mycket,var ute och åt på en restaurang och sen såg vi på film.
Vi kom på att i Umeå finns det inte så mycket att göra om det är dåligt väder och om man inte ha så mycket pengar.
Men det blev en bra dag till slut även om den började lite deppigt för mig.
Igår var vi på ungdomsamlinhen i kyrkan, det var ett par tjejer från bibelskola Arken(från Stockholm)som var där och vittnade och predikade. Det vart lång men stark predikan. Den handlade om depresson och att Gud är den ända utvägen, den ända som gör att livet är värt att leva, att älska sig själv för den man är.
Vi var och fikade efteråt med alla kompisar, kom inte hem först vid 12 på natten så nu är man lite hängig, det känns i kroppen att man inte har fått så mycket sömn i veckan. Det är så skönt att i helgen är båda jag och Tobias lediga. Inget särskilt planerat annant än stor handla och kanske städa för nästa vecka kommer Tobias släktningar det blir full rulle, tur att jag jobbar natt då..så att man hinner umgås ändå.
NU börjar solen titta fram lite..det kanske bli bra väder ändå i helgen.
Här kommer några bilder från en fin solnedgång för nån vecka sen och bilder från min och Tobias 1 års dag.
och så såg vi ut för ett år sen

drömmar

Är ledig två dagar i rad ..så skönt.
Igår var vi hos AK,EK och EM vi spelade mario bland annat...vilken nostalgi känsla man fick, och att man fortfarande kommer ihåg vart alla svampar och blommor är=)fast det var evigheter sen man spelade sist.
Sen på kvällen var vi med våra kompisar och spelade poker och tro det eller ej Tobias van=)jag kom en god tvåa=)av 6 personer=)är ganska nöjd ändå...Tobias van ju bara för att han hade sådan tur med korten.
Vi har skickat ansökan om bidrag inför Ryssland resa till PMU, det vart lite stressigt där på slutet för att pastor i den kyrka som vi ska till var på semester(bortrest), så lite panik fick man om hur vi skulle  hinna få fram alla papper som behövdes, men det gick  bra till slut.
Jo har börjat drömma så konstiga drömmar, jag drömmer alltid nått men jag undrar hur är det med drömmar egentligen, drömmer man det man är rädd för eller det man tänker på eller är drömmar som många säger som man inte kan styra över?Om jag vaknar till och så drömmer jag nått bra så kan jag bestämma mig för att drömma vidare på samma dröm.
I natt drömde jag att vi fick 47 kroner i bidrag, vi blev jätte ledsna och bad om mer bidrag, för 47 kroner skulle inte ens räcka till mat till slut fick vi i överflöd 74 TUSEN=)synd att det var bara en dröm=/
Snart ska jag och Tobias åka på massage, skönt.
 Dagens anektot:
 "-pappa varför är du vegetarian?
-för att vara snäll med djuren
-varför äter du då deras mat?"


Besviken

Har läst ut en bok igår, satt och läste till tolv på natten, den var spännande, intressant och baserat på sant berättelse. Boken skev Karin Avtegen(eller nått sånt)"Svek" länge har velat läsa just den men nu tog jag mig tid. Har läst många av hennes böcker och tycker att hon är bra.
Den handlar om otrohet, en kvinna som vart gift med sin man i femton år få veta att han är otrogen och har ett förhållande med deras sons dagisfröken. Hon känner sig sveken av honom men väntar på att han åtminstonne ska erkäna för henne, vilket han inte gör, för han vågar inte. Hon för att ge igen är otrogen själv  en natt....
Jag ska inte skriva om hela boken, men är såå besviken på slutet, den var inte värd att ofra sin sömn på. Kunde inte somna på hela natten på grund av bokens slut, så tragiskt, hemskt, otäckt, obehagligt....
Det är rinte bara det att den slutade olyckligt och dåligt utan den slutade också orättvis och det är det värsta jag vet. Mannen i boken ångrar sig till slut och vill lappa till allt men en tredje man är i bilden(som visar sig vara lite psykiskt störd,det var med honom kvinnan var otrogen med en gång för att ge igen, för att hon var sårad) han börjar förfölja henne m.m
Kort och gott jag ska inte skriva slutet ut ifall någon har inte läst den och tänker läsa den. Men jag blev såå arg såå besviken på slutet. Nu kan jag inte glömma boken, nu måste jag läsa nån trevligt, skön bok och hoppas få glömma den här.
Ídag är inte lika fint väder så jag med gott samvete kan sitta inne. Tobias är på jobbet och jag kom just från jobbet.
Få se vad dagen ger mig idag...


ledig dag

idag har jag vart ledig
bjöd mina kompisar på middagen och vi har haft det jätte trevligt, lagade en helt ny rätt,med vildskav, palsternacka, m.m blev ganska gott ändå, till och med vågar säga det själv.
man glömmer nästan bort vad sociala livet betyder för en när det enda man gör är jobba, sova , äta och samma sak om om igen.
Jag kommer sakna dem när jag är i Ryssland.
På tal om Ryssland, Tobias har tagit mig till biblan här om dagen och jag lånade massor av ryska böcker(nu ska jag få mitt språk tillbaka)lånade bland annat en rysk annektot bok som jag gillade att läsa när jag var yngre men här i sverige har man så anorlunda humör så man få tycka  att det är dåligt.

"En kvinna med stolthet berättar för en annan att hennes man hjälper också städa hemma i lägenheten, han går alltid iväg hemifrån"

"-Älskling när du blir min man kommer jag att dela alla dina sorger och bekymmer
-Jag har inga sorger och bekymmer
- Jag sa ju när du blir min man"

"-Varför är du så bekymrad
-Min fru har lovat att inte prata med mig en hel vecka
-Och?
-Jo idag är sista dagen"

P:S föresten var så stolt över mig själv att jag kunde lura så många med 1 a spril skämtet, sååå kul jag hade, sååå många som gick på det=)kände mig barnslig..hade så tråkigt på jobbet, men det är tur att man fortfarande har sitt barnasinnet kvar=)

RSS 2.0